דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


כיצד נולד הטיול הקולינרי לפיאמונטה? 

מאת    [ 06/03/2014 ]

מילים במאמר: 364   [ נצפה 2479 פעמים ]

הטיול לפימונטה הוא אחד האהובים עלי בגלל שעבדתי שנתיים (!) בשביל להקים אותו.  הכל התחיל בזה שחיפשתי אתר נוסף באיטליה לטיולים. כזה  שהאוכל  בו הוא ברמה מעולה והיין משובח. פיימונטה נודעת בזכות הגפנים שלה. לא סתם קוראים לה "ארץ היין" והייתה לי הרגשה שאני מחפש במקום הנכון:

פגשתי את עמנואל-  יהודי מפיאמונטה שאביו היה מראשי יהדות פיאמונטה וחבר של הנשיא יצחק נבון שהיה נוהג לבקרו. עמנואל הזמין אותי לפיאמונטה לביקור. נסעתי עם אידה כי בטיולים ראשונים אידה תמיד רואה את המקום כתיירת ,ואני בוחן את הקולינריה של המקום.

 

סיירתי  בפיאמונטה עם עמנואל ועם גיסתו לסירוגין. אכלתי במסעדות המשובחות שיש לפיאמונטה להציע  ונדהמתי מהאוכל:  בשרים שעשויים כמו שצריך- יש להם ממש חוש למידת העשייה, מנות צד טריות והרבה כבוד לחומרי גלם. לא היה לי ספק שאת פיאמונטה אצרף לטיולים שלי.

שנתיים תחקיר...

מפה החל תחקיר שנמשך שנתיים. במהלכן נסעתי לפיאמונטה 4 פעמים כדי לבחור את המסעדות הטובות ביותר, המלונות שיקלו עלינו לייצר טיולי כוכב ואת האטרקציות המיוחדות שיש למקום להציע.

בחרתי את יולי כמועד מושלם לפיאמונטה: ביולי, הגפנים באזור במלוא תפארתם והנופים מדהימים. זה נראה טוב אבל משהו הרגיש לי לא נכון. האוכל היה טוב אבל התחיל לחזור על עצמו. חיפשתי את הזווית המיוחדת שתתרגם את פיאמונטה לחיך הישראלי.

 

אז נסעתי עוד 3 פעמים בשנה אחריה ועשיתי סטאז'ים במסעדות: סטאז'  של 17 ימים , ועוד אחד של 12 ימים: למדתי המון על האוכל הטעים הזה.  לימדתי את השפים קצת ממנות הדגל שלי והחברויות נקשרו היטב.

 לאחר 2 שנים של תכנון, יצאו 2 טיולים ראשונים והתגובות היו נפלאות.

כתבתי ספר של המטבח הפיאמונטי שממנו אנו מבשלים.

היום סדנאות הבישול בטיולים שלנו לפיימונטה נעשות במסעדה של מאמא רוזה שהיא שפית ובשלנית מעולה: יום אחד אנו מבשלים את מתכוני המסעדה של רוזה ויום אחד אנו מבשלים את המתכונים שלי.

 

הטיולים הקרובים  לפיימונטה הם ב-  13-20.07.2014 והשני שהוא מלא 20-27.07.2014

הפעם, נהנה גם מפסטיבל מוזיקה שיתקיים בכפר היין המפורסם ברולו ומארח את ניל יאנג.

הפסטיבל יהיה בתאריכים 17-21.07.2014 כך ש 2 הקבוצות ייהנו ממוזיקה טובה וכמובן מאוכל משובח.

שלכם,

שף שלום שטרית.

 

 

 

 

שף שלום שטרית
טיולים קולינריים בעולם- דורדון, פיימונטה, סלובניה, סרי לנקה, ויאטנם ועוד: חויה קולינרית ומסע , מסעדות מישלן לצד שווקים, סדנאות בישול מקומיות לצד אטרקציות תיירותיות.
ובמטבח שלי בישראל- סדנאות, קורסים, בישול גורמה.
לפרטים:
שף שלום שטרית
052-3205321
/>chefchalom@gmail.com
ובפייסבוק- שף שלום שטרית




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב